Lehká hra v Břeclavi pro dospělé

Židovská Břeclav

Jmenuji se Hermann Hirsch Edler von Kuffner. Dlouhé jméno s dlouhou rodovou tradicí staré židovské rodiny. Však také příběh, který Vám vylíčím, se nedá vtěsnat do jednoho slova. Ne, nechci tím říct, že jsem hlavní osobou vyprávění, to by bylo příliš neskromné. Tím hlavním hrdinou je samotné město, které jsem miloval a s nímž jsem spojil svůj život.

Břeclav druhé poloviny 19. století. Město zasažené průmyslovou revolucí. Město, kde padají hranice židovského ghetta, kde je možné, aby se starostou stal člověk židovského původu. Město továren, pokroku, ale i tichých zákoutí úzkých uliček.

Vlastně nevím, kolik z tohoto města přetrvalo do Vaší doby. Ale něco snad přece. Až se dotknete stínu staletých budov, pamatujte, že po stejných místech jsem kdysi chodil já a moji přátelé. Potkávali jsme se na rozích stejných ulic, pozorovali stejnou řeku. Co na tom, že čas proměnil vzhled těch míst. 

Vydejte se na dobrodružnou venkovní šifrovací hru Židovská Břeclav plnou šifer a tajemství. Sami si zase a znovu potvrdíte, jak důležité věci jsou ty, které na první pohled nevidíme…

 

 

 

5 šifer

které vás čekají

1 píseň

s opravdu sladkým textem

1 přelet města

který vám zamotá hlavu

10 cedulek

které snad najdete

Pokud chcete vědět víc, koukněte na detaily hry.

Hrajte!

Jak začít?

Všechny potřebné informace ke hře najdete na na stránce hry, včetně informace kde a jak začít a registračního formuláře pro váš tým.

Hru provozuje a udržuje Městské muzeum a galerie Břeclav – http://www.muzeumbv.cz/.

V Turistickém informačním centru na ulici U Tržiště si před startem musíte vyzvednout herní brožuru (nebo si ji můžete vytisknout sami) a zde by měli umět zodpovědět veškeré otázky ohledně fungování a dostupnosti hry.

Parametry hry

Aby vás na startu hry nic nepřekvapilo

Pro koho je hra určená

Hra je určena pro 2–5členné týmy. Vznikla primárně pro dospělé hráče, nicméně děti (10+) se do úkolů dokážou zapojit také. Zvládnou ji i týmy s kočárkem nebo vozíčkem.

Obtížnost hry

Lehká hra (hra je vhodná na seznámení se se světem šifrovacích her, pro zkušenější hráče je to příjemná procházka zpestřená zajímavými šiframi).

Délka hry

Během hry ujdete cca 1,6 km a věříme, že ji dokončíte do 1,5 hodiny.

Potřebné vybavení

Herní brožura (vytiskněte si ji, případně ji získáte na infocentru v Břeclavi), tužka a především plně nabitý telefon s připojením na internet

Kdy můžete hrát?

Kdykoliv, kdy budete mít chuť a potřebné vybavení. Pokud nemáte brožuru, ověřte si otevírací dobu TIC U Tržiště.

Místo startu

Turistické informační centrum Břeclav
U Tržiště, Břeclav

Partner hry
Mohlo by vás zajímat
Vyrazte s námi na Kamenku
Vyrazte s námi na Kamenku

Naše domovské Brno jsme v posledních letech trochu zanedbávali, co se týká nových her. Poslední vydanou hrou zde byl před lety Moravský Manchester a loni jsme alespoň řádně upravili naši první hru o dobývání Brna švédskou armádou. Teď ale přichází úplná novinka – Lišáci z Kamenky!

Lišácká šifra
Lišácká šifra

Tohle město teď máme prochozené křížem krážem. Plánujeme tu totiž novou hru Lišáci z Kamenky. Schválně jestli poznáte, které to je. Jen pozor, ať vás na té virtuální procházce nepřejede šalina.

Připravujeme v roce 2024
Připravujeme v roce 2024

Rok 2024 jsme už nyní zvládli naplnit řadou kreativních šifrovacích projektů. Některé vznikají čistě v naší režii, jiné ve spolupráci s řadou různých subjektů. Podívejte se, co chystáme…