Lehká hra v Praze pro dospělé

Po stopách T. G. M.

Co si vybavíte, když se řekne Tomáš Garrigue Masaryk? Důstojného muže na koni? Starého prošedivělého pána s bradkou a kulatými brýlemi? Zamyšleného prezidenta?

Není divu. Masarykovi bylo v době, kdy v emigraci zahajoval svůj boj o samostatnou republiku, už 65 let. Nelze se tedy vůbec divit, že mladého Tomáše si umí představit málokdo.

Zveme vás na procházku Prahou, která byla pro Masaryka po velkou část života domovem. Bylo tomu tak v čase, kdy byl „pouhým“ profesorem známým mezi studenty a intelektuály. V době, kdy předkládal Čechům své myšlenky na češství a demokracii, ale i v čase, kdy zastával názory, které s náladou ve společnosti nesouzněly. Procházel ulicemi města bez povšimnutí jako jeho řadový občan, aby o pár let později projížděl stejnými místy se všemi prezidentskými poctami. Masaryk a Praha k sobě jednoduše patří.

Hra vznikla ve spolupráci s organizací CzechTourism v roce 2018 a byla ukončena v roce 2021.

6 šifer

na které narazíte

2 bonusy

které možná dáte

100 let

které oslavíte

1 vlajka

kterou sestavíte

Pokud chcete vědět víc, koukněte na detaily hry.

Tato hra je k dispozici i v angličtině jako In the Footsteps of T.G.M..

Parametry hry

Aby vás na startu hry nic nepřekvapilo

Pro koho je hra určená

Hra byla určena pro 2-5 členné týmy. Vznikla primárně pro dospělé hráče, ale děti (10+) se do dílčích úkolů dokážou zapojit také.

Obtížnost hry

Středně těžká hra (nemusíte mít předchozí zkušenost se šifrovacími či únikovými hrami, ale jednotlivé úlohy vám mohou dát chvíli zabrat)

Délka hry

Délka hry byla cca 2 km a herní čas kolem 2 hodin.

Potřebné vybavení

Kdy můžete hrát?

Hra je již uzavřena.

Místo startu

Obecní dům, náměstí Republiky 1090/5 110 00 Praha - Staré Město

Výsledková listina

Primárním kritériem hodnocení je počet získaných bodů, sekundárním pak dosažený čas. Zobrazuje se maximálně prvních 500 dokončených týmů.

Výsledky zadané hry nebyly nalezeny, hra zřejmě neexistuje, nebo není přístupná

Zobrazit další

Mohlo by vás zajímat
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka
Vydejte se v naší nové hře pro školy do starého Řecka

Přinášíme druhou sadu nápaditých šifer pro žáky druhého stupně ZŠ. Úkoly učitelky Bájné se věnují řeckým bájím a pověstem a reáliím starověkého světa. Hra v 8 šifrách zprostředkuje svět bohů, demokracie nebo římských čísel.

Svatební šifrovačka od Cryptomania
Svatební šifrovačka od Cryptomania

Šifrování na svatbě? Proč? Správná otázka! Kdo by chtěl na svatbě zbytečně přemýšlet a příliš zaměstnávat mozek, že? Svatba má být časem radosti a bujaré zábavy. Možná vás to překvapí, ale šifry Cryptomania do této představy zcela zapadají. Těšte se na týmové úkoly plné svatební tematiky. Vše navíc podáno s osvěžující nadsázkou.

Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!
Ředitelé a učitelé pozor! Zpestřete si přípravný týden!

Dostali jsme hned několik poptávek na hru v přípravném týdnu. A rozhodli jsme se jít společnému štěstí naproti. Šifry milujeme a jsme opravdu rádi, když si chtějí luštěním těch našich, zpestřit svůj společný čas právě učitelé. Zároveň jsou často běžné náklady na realizaci hry mimo možnosti škol. A to se tímto mění.