BRNO
V ČÍSLECH
Doprovodná šifrovací hra

O hře

Statistika nuda je? Ale kdeže! Dokážeme vám, že statistiky, čísla a data umí být zábavný parťák, který vám zároveň umí ukázat spoustu zajímavých informací. Víte třeba, kolik lidí denně projde Masarykovou ulicí? Kolik cestujících odbavilo letiště v Tuřanech? Kolik zvířat a jakého druhu máme v brněnské zoo? Ať už se vám v hlavě objeví nějaký odhad či ne, pojďte se na tyhle a další věci podívat v naší šifrovací hře! A stránky Brno v číslech můžete prozkoumat předtím, potom nebo během šifrování…

Jak hra funguje?

V naší hře se vydáte prozkoumat Brno v číslechBuď sami nebo v týmu do maximálního počtu 5 hráčů vás čeká 7 úkolů. Dozvíte se zajímavosti o statistikách a číslech, které se vážou k životu v Brně. Čekají vás šifry, logické úlohy a získávání hesel.

Vždy po zadání správného hesla do online herního systému se vám zobrazí další úkol. Ke hře potřebujete telefon s připojením k internetu, tablet či počítač. Hodit se může i tužka a papír, ale není to nutné.

Pro koho je určena?

Hra je určena pro jednotlivce a až 5 členné týmy. Je vhodná jak pro hravé dospělé, tak i starší děti. Naplno si ji užijí děti cca od 12 let (druhý stupeň ZŠ), kde nicméně předpokládáme zapojení učitele, rodičů či akčního oddílového vedoucího.

V případě, že hru budou hrát děti bez dospělých, doporučujeme ji dětem od 14 let. 

Kde hra začíná?

Hra je celá online. Začíná tedy přesně tam, kde chcete zrovna být, pokud tam máte připojení k internetu.

Jak dlouho hra trvá?

Hra Brno v číslech obsahuje 7 úkolů. Myslíme si, že hru je možné zvládnout do hodiny. Pokud vás zajímá, jak hru zvládly ostatní týmy, podívejte se na jejich výsledky.

Co je ke hře potřeba?

  1. Přečíst si pravidla hry,
  2. mít chytrý telefon, tablet nebo počítač s připojením na internet,
  3. mohou se hodit psací potřeby,
  4. zaregistrovat tým do hry.

Hrál jsem v minulém roce. Můžu hrát letos?

Ano, šifry a úkoly jsou úplně nové a užijete si je, i když jste s námi hráli loni.

Kdo hru vytvořil?

Originální šifrovací hru pro vás připravilo Oddělení dat, analýz a evaluací Magistrátu města Brna ve spolupráci s Cryptomania s.r.o.

Pokud máte ohledně hry nějaké otázky, neváhejte nás kontaktovat.

Užijte si luštění!